Zorgverzekering Independer

Onafhankelijk zorgverzekering 2021 vergelijken bij Independer

Independer is een ideale plek om onafhankelijk verzekeringen te vergelijken voor 2021. Een voordeel van Independer is dat het veel verschillende verzekeringen op een rijtje zet en dat scheelt tijd met zoeken. Zonder het gebruik van een site als Independer zul je namelijk alle verschillende websites van verzekeringen moeten bekijken en dat resulteert er in dat je veel meer tijd kwijt bent. Bovendien bestaat er dan een grote kans dat je bepaalde dingen over het hoofd ziet en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Veel mensen vragen zich echter af of Independer wel echt zo objectief is. Ze zijn namelijk wel eens negatief in het nieuws geweest. Hier hebben ze echter aan gewerkt en tegenwoordig kunnen we wel stellen dat Independer betrouwbaar is als het aankomt op verzekeringen vergelijken. Zeker met de handige filterfunctie resulteert het erin dat je snel weet waar je aan toe bent. Je kunt namelijk specifiek verzekeringen uitzoeken op basis van je voorkeuren.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Verschillen tussen een basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Tussen basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen liggen een aantal belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil tussen een basisverzekering en een aanvullende verzekering is dat een basisverzekering in Nederland verplicht is. Elke Nederlander moet een basisverzekering afsluiten, zodat de zorgkosten in Nederland in zijn geheel gedekt kunnen worden. Zoals je wellicht wel weet is zorg namelijk erg duur en daardoor is een basisverzekering doorgaans verplicht. Wat er zoal aangeboden wordt in een basisverzekering kan verschillen per verzekeringsmaatschappij. Meestal zijn de belangrijkste zorgkosten gedekt bij een basisverzekering.

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar kan, zoals de naam al doet vermoeden, een ideale aanvulling zijn op je basisverzekering. Een aanvullende verzekeringen biedt doorgaans faciliteiten die niet iedereen nodig heeft, maar vaak wel voor specifieke personen zeer belangrijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de tandartskosten, fysiotherapie en dergelijke. Sommige mensen hebben nooit iets met hun tanden en zullen dat dus niet snel nodig hebben. Mensen die vaak tandproblemen hebben kunnen echter veel baat hebben bij een dergelijke verzekering. Een aanvullende verzekering is echter nooit verplicht in Nederland. Vaak kun je bij een aanvullend pakket ook zelf nagaan wat je zoal verzekerd wilt hebben.

Speciale zorgverzekering voor zwangere vrouwen bij Independer

Wanneer je zwanger wordt verandert er veel met je lichaam en ook kun je niet heen om ziekenhuisbezoekjes. Dit heeft een impact op je zorgverzekering, want je wilt natuurlijk weten wat er verzekerd wordt vanuit je basispakket en dergelijke bij je huidige verzekering. Het is daarom verstandig om dit na te gaan in je polis, of bijvoorbeeld om even contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Op die manier kun je dan van de juiste informatie worden voorzien.

Via Independer kun je overigens ook een andere verzekering afsluiten in geval van een zwangerschap. Door te filteren kun je gemakkelijk vergelijken welke zorgverzekering het best past bij je zwangerschap. Ook kun je dan nagaan of er de mogelijkheid is om zo snel mogelijk over te stappen. Dit kan namelijk van cruciaal belang zijn. Ga dus na welke verzekering het best bij je past en welke eventuele risico’s er gepaard kunnen gaan met je zwangerschap. Aan de hand van die kennis kun je dan een weloverwogen beslissing maken. Dit kan veel geld besparen en dat is natuurlijk belangrijk. Een baby is immers al duur genoeg.

Tandongevallenverzekering bij Independer

Een voordeel van het afsluiten van een verzekering bij Independer is dat je er een gratis tandongevallenverzekering bij krijgt. Dit is natuurlijk een groot voordeel, want een dergelijk ongeval kan doorgaans leiden tot zeer hoge kosten en die wil je natuurlijk ten alle tijden vermijden. Een tandongevallenverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder die een verzekering bij Independer afsluit. De enige uitsluiting hiervan is voor kinderen onder de 18 jaar. Voor deze personen is een basisverzekering namelijk gratis en deze zijn al opgenomen in de tandzorgverzekering. Voorwaarde is wel dat je de verzekering afsluit bij Independer en niet bij de zorgverzekering zelf. In die gevallen krijg je geen gratis tandongevallenverzekering bij Independer. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden.

18 jaar en een zorgverzekering afsluiten bij Independer

Het 18de levensjaar is voor veel mensen belangrijk om veel redenen. Het is namelijk de leeftijd dat je officieel volwassen bent en daar komen ook bepaalde verantwoordelijkheden bij kijken. Zo moet je op die leeftijd zelf je zorgverzekering betalen en vaak sluiten mensen die 18 zijn dan ook hun eigen zorgverzekering af. Welke zorgverzekering je nodig bent als 18-jarige kan van verschillende zaken afhangen. Het voordeel van Independer is dat het een ideale zorgvergelijker is. Wanneer je een verzekering via Independer afsluit betekent dit dan ook vaak dat je geld bespaart. Dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen, want 18-jarigen hebben doorgaans niet zoveel financieel vermogen. Het is dan handig om een goedkope zorgverzekering af te sluiten. Via Independer worden verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergeleken en dat betekent dat u altijd de juiste verzekering kunt afsluiten.

Independer en studentenzorgverzekering

Studenten hebben doorgaans voordelen als het aankomt op zorgverzekeringen. Omdat studenten jong en vitaal zijn hebben ze over het algemeen minder zorg nodig dan bijvoorbeeld oudere mensen. Dit resulteert erin dat er vaak voordelen zijn wat betreft de premie die je moet betalen. Voor studenten is die doorgaans minder, want veel zorgverzekeringen hebben speciale acties voor studenten. Via Independer kun je nagaan welke zorgverzekeringen de beste premies bieden voor studenten. Ook worden de verschillende pakketten met elkaar vergelijken, zodat je als student een goed overzicht hebt en een weloverwogen keuze kunt maken. Dit zorgt er dan voor dat je altijd goed verzekerd bent en niet te veel betaald. Het is namelijk vaak zo dat mensen te veel premie betalen zonder dat het noodzakelijk is. Voor een maand maakt dat misschien niet heel veel verschil, maar als je dit gaat berekenen over verschillende jaren kan dat verschil aanzienlijk zijn.

Zorgverzekeringen afsluiten bij Independer: welken kun je afsluiten?

In principe doen vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen mee met Independer. Independer is een vergelijkingssite en het is daarom belangrijk dat ze zo veel mogelijk kunnen vergelijken. Wanneer je een verzekering via Independer afsluit krijgt de Independer daar een vergoeding voor van de verzekeringsmaatschappij. Zelf heeft Independer er weinig mee van doen, ze functioneren in principe als tussenpersoon. Ze hebben een keurmerk ontvangen voor objectieve vergelijkingswebsite en dit zorgt ervoor dat ze betrouwbaar zijn. Dit wordt namelijk goed gecheckt, want oneerlijke concurrentie is niet iets wat wordt aangemoedigd. Zeker niet als het gaat om een zorgverzekering afsluiten. Iets wat immers verplicht is voor alle Nederlanders. Het is daarom dan ook belangrijk dat de objectiviteit immer wordt gewaarborgd.

Independer zorgverzekering opzeggen

Om een zorgverzekering via Independer op te zeggen moet je contact opnemen met Inpender. Het is bij veel zorgverzekeringen niet mogelijk om door het gehele jaar heen op te zeggen. Doorgaans kan dit enkel in de laatste maand van het jaar, maar daar zijn ook uitzonderingen op. Soms kan het ook op andere tijden. Om daar meer informatie over te verkrijgen is het van belang om contact op te nemen met Independer. Er zijn namelijk verschillende facetten die hier een invloed op hebben. Een uniform antwoord geven is dan ook helaas niet mogelijk.

Contact met Independer opnemen

Voor vragen wil je natuurlijk contact kunnen opnemen met de klantenservice van Independer. Het kan namelijk zijn dat je vragen hebt bij het afsluiten van een verzekering. Maar ook bijvoorbeeld problemen moeten snel worden opgelost. Er zijn verschillende manieren waarop u contact kunt opnemen met Independer. Enerzijds is er natuurlijk de traditionele manier van contact opnemen via de telefoon. Op die manier heb je doorgaans snel antwoord op je vraag. Het telefoonnummer staat duidelijk aangegeven op de website.

Ben je echter geen voorstander van telefoneren. Bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om te communiceren via de telefoon, dan is het ook mogelijk om te chatten met een medewerker via Whatsapp. Je kunt je vraag dan beter formuleren dan bij een telefoongesprek, waarbij doorgaans sneller fouten en miscommunicatie kan ontstaan. Doorgaans zijn er veel medewerkers actief en dat zorgt ervoor dat je snel iemand aan de lijn hebt die je kan helpen met je vragen. Op die manier kun je goed communiceren en dat is natuurlijk een voordeel. Heb je echter geen Whatsapp of een lange vraag waarbij je een duidelijk lang antwoord verwacht? In die gevallen is het mogelijk om te mailen met Independer. Je kunt dan snel een goed antwoord op papier zetten en deze wordt doorgaans binnen één werkdag beantwoord. Er zijn kortom vele manieren waarop je contact kunt opnemen met Independer en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen.

Orthodontie vergelijken bij Independer

Wanneer je orthodontie vergoed wil hebben kun je de aanvullende zorgverzekeringen die dit aanbieden vergelijken bij Independer. Op die manier kun je snel nagaan welke zorgverzekering de beste aanvullende verzekering afsluit omtrent orthodontie en dit tegen de beste prijs. Let vaak wel op of het wel de moeite waard is om een zorgverzekering af te sluiten voor orthodontie. Soms is het namelijk voordeliger om het zelf te betalen. Dit bespaart dan gedoe en kosten. Om hierachter te komen is het van belang om na te gaan hoeveel geld je ongeveer kwijt bent aan bijvoorbeeld een beugel. Op die manier kun je incalculeren of het de moeite waard is om een aanvullende verzekering ervoor af te sluiten. Hiervoor kun je je natuurlijk laten informeren. Let wel op dat je dit in de goede periode doet, want het is niet altijd mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten door het gehele jaar heen. Het is dus ook belangrijk om daar rekening mee te houden.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Fysiotherapie en Independer

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van Fysiotherapie. Het is namelijk iets waar van gebruik van moet worden gemaakt door veel personen. Fysiotherapie kan bijvoorbeeld veelvoorkomende klachten verlichten. Denk daarbij een rugpijn, nekpijn en nog veel meer soorten klachten. Dergelijke klachten kunnen allemaal verlicht worden met fysiotherapie en daarom is het soms verstandig om erheen te gaan. Fysiotherapie zit echter niet inbegrepen bij de basiszorgverzekering. Mocht je er dus vaak gebruik van maken, dan is de kans groot dat het verstandig is om een aanvullende verzekering af te sluiten waarbij fysiotherapie zit inbegrepen.

Via Independer kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken die fysiotherapie als aanvullende verzekering aanbieden. Bij deze vergelijking is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Een van die zaken is dat je moet nagaan of je fysiotherapie überhaupt nodig bent. Heb je bijvoorbeeld weinig lichamelijke klachten over het algemeen, dan is het niet noodzakelijk en kun je geld besparen door dit niet te verzekeren. Heb je echter vaak last van fysieke klachten, dan is het wel verstandig om een aanvullende verzekering met fysiotherapie af te sluiten. Maar zelfs bij aanvullende verzekeringen zijn er nog veel mogelijkheden. Zo heb je verzekeringen waarbij je bijvoorbeeld een aantal sessies vergoed krijgt per jaar. Heb je maar een aantal sessies per jaar nodig dan volstaat een dergelijk pakket. Wanneer je echter vaak gebruik moet maken van fysiotherapie kun je echter ook een een verzekering afsluiten met onbeperkte afspraken. Let wel: vaak zijn dergelijke verzekeringen wel een stuk duurder. Pas dus op dat je je niet oververzekerd en te veel geld betaald. Het kan namelijk per maand oplopen. Welke verzekering het best bij je past met betrekking tot fysiotherapie kun je checken op Independer.

Independer zorgverzekering 2021 aanpassen

Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn om je zorgverzekering aan te willen passen. Bijvoorbeeld een veranderde situatie in je gezin, maar ook omdat je de premies simpelweg te duur vindt. In de regel kun je je zorgverzekering niet door het hele jaar aanpassen, maar slechts in de laatste maand van het jaar. Maar waar regels zijn, zijn uitzonderingen. Er zijn namelijk wel situaties waarbij je je zorgverzekering tussentijds kunt aanpassen. Welke situaties dit zijn zal nu worden behandeld.

Een aantal verzekeringsmaatschappijen (die zijn te vinden op Independer) hebben bepaalde uitzonderingen waarbij je de verzekering in de tussentijd kunt aanpassen. Een van die situaties is een zwangerschap. Mocht je zwanger worden op een onverwachte tijd en je wilt je verzekering aanpassen, dan is dat bij bepaalde verzekeringen mogelijk. Bij zwangerschap kunnen vaak extra kosten gemoeid gaan omdat je verschillende bezoeken aan het ziekenhuis en dergelijke moet brengen. Daarom bieden verschillende verzekeraars in die situaties de mogelijkheid om de zorgverzekering aan te passen. Ook bij het adopteren van een kind kan er in sommige gevallen een zorgverzekering worden aangepast. Ook als je situatie verandert, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen met iemand. Er kan dan veel veranderen en het is dan handig om je zorgverzekering tussentijds te kunnen aanpassen. Dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen als dat mogelijk is. Ook bij een verhuizing in het algemeen is het vaak mogelijk om je zorgverzekering aan te passen bij een aantal verzekeringen.

Maar buiten deze zorgverzekeringen zijn er nog meer situaties waarbij de zorgverzekering tussentijds kan worden aangepast. Tijdens een scheiding, of wanneer je kinderen bijvoorbeeld uit huis gaan. Maar ook als je met pensioen gaat of bijvoorbeeld je baan verliest. De meeste van deze zaken zijn niet altijd te voorzien en daarom zijn er zorgverzekeraars die rekening wil houden met hun klanten. Op die manier stellen ze klanten sneller tevreden. Let wel dat er doorgaans wel een aantal voorwaarden zijn. Zo kun je doorgaans niet in één jaar voor verschillende situaties een tussentijdse aanpassing maken. Als je bijvoorbeeld gaat scheiden en 2 weken later je baan verliest, kun je niet 2 maal gebruikmaken van een tussentijdse aanpassing. Het is dan ook van belang om daar rekening mee te houden. Voor overstappen van zorgverzekeringen gelden doorgaans weer andere regels.

Independer en collectiviteitsverzekering 2021

Bij een collectiviteitsverzekering zit je met meerdere verzekerden in één gezamenlijk pakket. Dit kan dan als voordeel hebben dat je minder premie hoeft te betalen in vergelijking met een reguliere verzekering. Er zijn verschillende vormen van collectiviteitsverzekeringen. Dit kan bijvoorbeeld geregeld zijn via je werkgever. Alle werknemers kunnen daar dan gebruik van maken. Maar ook bij gemeentes, verenigingen en onderwijsinstellingen kan het voorkomen.

Een collectiviteitsverzekering bij je werkgever kan niet geregeld worden via Independer. Dit moet namelijk via de werkgever geregeld worden. Andere collectieven kunnen soms wel via Independer worden afgesloten. Ook zzp’ers kunnen soms gebruikmaken van collectiviteitskortingen. Let wel: hoewel collectiviteitsverzekeringen doorgaans goedkoper zijn, is het niet altijd de juiste keuze bij het afsluiten van een verzekering. Er is namelijk een groot verschil in vergelijking met een individuele verzekering. Dit is dat een collectiviteitsverzekering vaak niet op maat gemaakt is. Dit heeft als gevolg dat sommige mensen zich daardoor kunnen oververzekeren. Dat kan natuurlijk jammer zijn. Dus voordat je besluit om je aan te sluiten bij een collectiviteitsverzekering, is het om die reden verstandig om na te gaan of je echt alles nodig bent. Bij Independer kun je vergelijken of je met een individuele verzekering goedkoper uit bent dan met een collectiviteitsverzekering.

Eigenaar Independer

Independer is een naamloze vennootschap en heeft dus niet een bepaalde eigenaar. Daarentegen is Independer tegenwoordig van de Persgroep. Die heeft hem overgenomen een tijd geleden. Dit is een multimediabedrijf dat ook eigenaar is van verschillende radio en televisienetwerken. Edmond Hilhorst en Diederik de Groot van Embde zijn echter de officiële oprichters van Independer. Zij hebben het concept bedacht maar zijn dus tegenwoordig niet meer officiële eigenaren.

Huidige verzekering opzeggen bij Independer

In de regel wordt door Independer je oude zorgverzekering automatisch opgezegd wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit. Er zijn hier echter wel een aantal uitzonderingen op. Dit is bijvoorbeeld het geval als je niet in de vaste periode van opzeggen je verzekering opzegt, maar doorlopend. Er zijn verschillende zorgverzekeringen waarbij dit mogelijk is, maar in die gevallen moet je het vaak wel zelf doen. Wanneer je het echter opzegt in de periode half november tot en met eind december, dan wordt dit door Independer geregeld.

Independer verzekeringen

Niet alleen zorgverzekeringen kun je afsluiten bij Independer, maar er zijn nog veel meer verschillende verzekeringen waarbij Independer de beste keuze voor je kan maken. Zo is het ook mogelijk om via Independer een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Waarvoor heb je die verzekering nodig zul je je waarschijnlijk afvragen. Nou, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat kosten voor je worden vergoed wanneer je iemand anders schade hebt aangericht. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk op de fiets, of wanneer je in iemands huis iets per ongeluk kapot hebt gemaakt. In dergelijke situaties kun je gebruikmaken van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan persoonlijk zijn maar ook een verzekering voor bedrijven. Bij Independer kun je uit verschillende maatschappijen kiezen die deze verzekeringen afsluiten. Ook voor autoverzekeringen kun je terecht bij Independer. Je vindt bij Independer snel en gemakkelijk een goede en goedkope verzekering die past bij je specifieke auto en je rijgedrag. Altijd een voordeel natuurlijk.

Ook een inboedelverzekering is mogelijk af te sluiten bij Independer. Dit is zeker handig als je veel waardevolle spullen in huis hebt. Bij een inboedelverzekering zijn deze spullen dan verzekerd tegen inbraak en tegen een brand of een ander ongeval. Dat is natuurlijk altijd een voordeel te noemen. Ook een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten bij Independer. Dit is zeker handig bij juridische geschillen. Een advocaat ter hand nemen kost over het algemeen veel geld. De uurtarieven van advocaten zijn namelijk zeer hoog. Bovendien lopen de kosten dan al snel op, zeker met grote zaken. Dat kost namelijk veel tijd en een advocaat werkt doorgaans op uurbasis, dus je bent dan veel geld kwijt. Met een rechtsbijstandverzekering kan hiervan echter een deel (of geheel) vergoed worden. Andere verzekeringen zijn bijvoorbeeld opstalverzekeringen, woonverzekeringen, overlijdensverzekeringen en nog veel meer. Kijk op Independer voor alle verzekeringen die je met elkaar kunt vergelijken. Via Independer vergelijken scheelt altijd tijd, omdat ze gebruik maken van handige systemen. Zeer handig als je in korte tijd weloverwogen beslissingen wilt maken.

Bekendmaking premies 2021 bij Independer

Om te weten wat de zorgpremies voor 2021 zullen zijn kun je gebruikmaken van de zorgpremie-alert van Independer. Zodra zij deze gegevens hebben word je dan gelijk geïnformeerd en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Op die manier weet je dan namelijk zeker dat je op tijd weet hoeveel geld de premies in 2021 kosten. Hier kun je dan rekening mee houden bij je administratie van het geld en dat is natuurlijk altijd een groot voordeel te noemen. Ga dus naar de website van Independer als je wilt weten wat de premies van 2021 zullen zijn. Er zijn specifieke datums waarop verschillende verzekeraars hun premies bekend moeten maken. Dit is op 12 november 2019. Vanaf dan kun je ook ongeveer een verzekering afsluiten. Je hebt dan nog tot en met eind december om je premie af te sluiten. Dit is dus nog een lange periode waarin je een weloverwogen keuze kunt maken omtrent het afsluiten van de zorgverzekering.

Zorgverzekering Independer annuleren

Allereerst heb je altijd de mogelijkheid om te annuleren binnen 14 dagen. Dit is de wettelijke bedenktijd. Mocht je dus een verzekering hebben afgesloten, maar er na 14 dagen achter komen dat deze verzekering toch niet goed bij je past? In dat geval heb je dan 14 dagen om jezelf te bedenken. In die periode worden er dan geen vragen gesteld en kun je je gemakkelijk bedenken. Wanneer je de polis hebt ontvangen gaan de 14 dagen in. Als je de verzekering hebt afgesloten bij de zorgverzekering zelf dan moet je contact met hen opnemen. Heb je hem echter afgesloten bij Independer dan moet je binnen die 14 dagen daarmee contact opnemen. Dan regelt Independer namelijk dat je zorgverzekering wordt geannuleerd.

Bij het afzeggen van de verzekering in de periode half november tot en met december hoef je niks te annuleren, maar wordt de verzekering automatisch opgezegd. Aangezien een zorgverzekering in Nederland verplicht is, betekent dit dat je altijd een nieuwe zorgverzekering moet afsluiten. Dus houdt daar rekening mee bij het annuleren van je huidige zorgverzekering. Bij tussentijds overstappen moet je altijd contact opnemen met je huidige zorgverzekeraar. Dit gaat niet via Independer.

Waar een rekening declareren?

Hoe je een rekening moet declareren is afhankelijk van de verschillende zorgverzekeraars. Bij alle zorgverzekeraars moet dit namelijk op een andere manier. Dit kan soms lastig zijn om achter te komen, maar op Independer kun je gelukkig van bijna alle zorgverzekeraars informatie aanvragen over de manier waarop er gedeclareerd moet worden. Dit scheelt tijd en energie. Op die manier weet je snel waar je aan toe bent en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Aan de hand van een tabel staat per verzekeraar de verschillende mogelijkheden van declaratie. Bij sommige verzekeraars kun je namelijk op meerdere manieren declareren en bij andere verzekeraars zijn er weer minder manieren om een rekening te declareren.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *