Zorgverzekering Cadeau 2021

– Hoe werkt de cadeau actie van United Consumers bij een nieuwe zorgverzekering in 2021?
De cadeau actie van United Consumers (UC) houdt in dat als je via United Consumers een zorgverzekering van VGZ afsluit (naturapolis of restitutiepolis), je een maandelijkse cashback van 10% op je basisverzekering ontvangt als een tegoed. Dit tegoed kun je naar wens opnemen. Dit betekent dus dat je het maandelijkse bedrag ook kunt opsparen totdat je een bepaald bedrag hebt bereikt waarvan je een groter cadeau kunt kopen. Voorheen kon je een door United Consumers geselecteerde iPad krijgen. Deze nieuwe spaaractie zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen waaraan je graag het opgespaarde tegoed besteedt. Sinds 2018 kun je het bedrag niet meer in laten ruilen voor een cadeau, maar kun je van het opgespaarde bedrag zelf een cadeau bestellen of kopen.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

– Ik wil klant worden bij VGZ, hoe krijg ik een cadeau bij een nieuwe zorgverzekering?
Wanneer je graag een cadeau wilt krijgen bij een nieuwe zorgverzekering van VGZ is het verstandig om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten via de website van United Consumers. Via het United Consumers zorgcollectief heb je namelijk recht op 10% korting op de basisverzekering van VGZ. Als je graag een cadeau wilt van die 10% maandelijkse korting, kun je inloggen op ‘MijnUnitedConsumers’ en het ‘leuker leven doel’ instellen. Dit houdt in dat je kunt invoeren voor welk cadeau of doel je wilt sparen en welk bedrag daar uiteindelijk voor nodig is. Tussendoor krijg je dan soms bericht van United Consumers over de tussenstand van het gespaarde bedrag en uiteindelijk ook wanneer het totale beoogde spaarbedrag is bereikt. Dan kun je als klant zelf bepalen waar je het gespaarde bedrag aan gaat uitgeven. Wanneer je klant wordt bij VGZ via VGZ zelf, geldt deze actie niet. Hiervoor dien je dus echt je zorgverzekering af te sluiten via United Consumers.

– Zijn er nog zorgverzekeraars of sites waarbij ik een gratis iPhone cadeau krijg bij een nieuwe zorgverzekering in 2021?
Nee, momenteel zijn er geen zorgverzekeraars waarbij je een gratis iPhone cadeau krijgt bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. In voorgaande jaren was dit wel het geval. Nu is het enkel nog mogelijk om het cadeau van zorgverzekeringen in de vorm van te ontvangen korting zelf te besteden aan een iPhone (of ander cadeau) indien gewenst.

– Zijn er nog zorgverzekeraars of sites waarbij ik een gratis iPad cadeau krijg bij een nieuwe zorgverzekering?
Nee, momenteel zijn er geen zorgverzekeraars waarbij je een gratis iPad cadeau krijgt bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. In voorgaande jaren was dit wel het geval. Nu is het enkel nog mogelijk om het cadeau van zorgverzekeringen in de vorm van te ontvangen korting zelf te besteden aan een iPad (of ander cadeau) indien gewenst.

– Wat krijg ik extra als ik mijn zorgverzekering via Independer afsluit voor 2021?
Wanneer je ouder dan 18 jaar bent en je een zorgverzekering via Independer afsluit, krijg je er een gratis tandongevallen-verzekering bij. Vanuit de basisverzekering worden de tandartskosten die nodig zijn na een ongeval slechts vergoed tot 18 jaar. Met deze gratis tandongevallen-verzekering wordt dit ook gedekt bij volwassenen tot een maximum van 10.000 euro per ongeval. Dit is een zeer ruime dekking. Echter wordt alleen schade vergoed die is ontstaan aan eigen natuurlijke tanden en kiezen (ook aan kronen of bruggen). Dit geldt daarentegen dus niet in het geval van een gebit dat gedeeltelijk of geheel uit een kunstgebit bestaat. Daarnaast worden kosten niet gedekt wanneer de schade is ontstaan door gebeurtenissen waarvan verwacht kan worden dat er schade zal ontstaan (denk aan op iets hards bijten of een risicovolle sport gaan beoefenen zonder bitje in).

– Wat voor cadeau krijg ik als mijn zorgverzekering afsluit via Zorgkiezer?
Als je je zorgverzekering afsluit via ZorgKiezer, levert dit vaak een korting op die kan oplopen tot wel 12%. Daarnaast heeft ZorgKiezer voor het afsluiten van een zorgverzekering voor 2019 een gratis health check cadeau gegeven bij SportCity ter waarde van €35,- of een gratis oral-b tandenborstel. Mogelijk geldt een van deze acties of een andere actie in 2021 opnieuw. Dit zal later bekend gemaakt worden.

– Ik heb gehoord dat het krijgen van een cadeau bij een nieuwe zorgverzekering misschien verboden gaat worden, is dit waar?
Sinds 2018 is er een strengere wet- en regelgeving omtrent het krijgen van een cadeau of het inruilen van kortingen voor een cadeau bij het afsluiten van een zorgverzekering. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft hier zorgvuldig naar gekeken en de strengere regels opgelegd. Hierdoor wordt het weggeven van bepaalde cadeaus verboden.

– Kan ik beter voor een cadeau gaan of liever een lagere premie en het cadeau uit eigen zak betalen?
In de afgelopen jaren was het bij zorgverzekeringen vaak mogelijk om de korting op de premie in te ruilen voor een cadeau. Dit was vaak voordeliger, omdat de waarde van het cadeau hoger lag dan de korting in geld die je kon ontvangen. Het hangt natuurlijk ook af van of je wel of niet geïnteresseerd bent in het specifieke cadeau wat voor jou op dat moment de beste keuze is. Echter is wanneer je puur naar waarde kijkt het cadeau vaak een voordeligere optie.

– Bij welke andere producten of diensten kan ik een gratis cadeau krijgen, zoals een iPad of iPhone?
Bij veel andere producten of diensten lopen soms acties waarbij je een gratis cadeau kunt krijgen zoals een iPad of iPhone. Vaak betreft dit een cadeau bij het afsluiten van een abonnement op een krant of tijdschrift. Bij het afsluiten van een abonnement op de telegraaf ontvang je bijvoorbeeld een gratis iPad mini 2. Ook bij het aanvragen van een thuisstudie of cursus heb je vaak dit soort aanbiedingen. Daarnaast is het ook regelmatig mogelijk om een iPad of iPhone cadeau te krijgen bij het afsluiten van een nieuw contract bij een energieleverancier.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *