Zorgkiezer 2021

Wat is zorgkiezer.nl?

ZorgKiezer is een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Sinds ongeveer 13 jaar is het de grootste onafhankelijke zorgvergelijker van Nederland. Het biedt iedere Nederlander de mogelijkheid om zicht te krijgen op de beste zorg en tarieven voor ieders persoonlijke situatie met behulp van de ZorgVergelijker.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Welke zorgverzekeraars zijn allemaal af te sluiten via ZorgKiezer?

Er zijn 55 zorgverzekeringen te vergelijken via de website van ZorgKiezer. Echter zijn niet al deze verzekeringen ook direct af te sluiten via de site. In het geval van enkele verzekeringen wordt je dan geleid naar de eigen website van de verzekeraar om het op die website af te sluiten. Hier volgen voorbeelden van zorgverzekeringen die wél direct via de site van ZorgKiezer af te sluiten zijn: anderzorg, bewuzt, cz, de amersfoortse, fbto, just, menzis, nationale nederlanden, ohra, onvz, promovendum, united consumers, stad holland, zorg en zekerheid en zorg direct.

Hoe werkt de actie gratis oral-b elektrische tandenborstel?

De gratis oral-b elektrische tandenborstel was een actie die op 13 juni 2019 werd gesloten. Deze actie hield in dat een klant bij een overstap naar een andere zorgverzekering via ZorgKiezer een gratis oral-b elektrische tandenborstel of vergelijkbaar product cadeau kreeg. Per gezin had je recht op één elektrische tandenborstel.

Wat is de gratis healthcheck bij Sportcity?

Als je klant werd bij ZorgKiezer om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten voor het jaar 2019, kreeg je een health check cadeau ter waarde van €35,-. Deze health check kon uitgevoerd worden bij SportCity (met 22 vestigingen in Nederland). Bij deze health check kun je zien hoe het ervoor staat met je gezondheid. Je kunt onder andere je conditie testen en je vetpercentage laten meten. ZorgKiezer heeft vaker dit soort acties voor nieuwe klanten. Bij een overstap voor het jaar 2019 betrof het dus onder andere een actie voor een gratis health check.

Vanaf wanneer kan ik alle zorgpremies voor 2021 vergelijken bij ZorgKiezer?

Vanaf 12 november 2019 kun je zorgverzekeringen vergelijken voor 2021 bij ZorgKiezer. Dit is namelijk de uiterlijke datum waarop de verschillende zorgverzekeraars hun premie voor 2021 bekend gemaakt moeten hebben.

Is ZorgKiezer onafhankelijk en betrouwbaar?

ZorgKiezer is 100% onafhankelijk en betrouwbaar.

Wie is de eigenaar van ZorgKiezer?

ZorgKiezer is geïnitieerd door DGN finance B.V. (gevestigd in Amsterdam sinds het jaar 2000). Naast ZorgKiezer heeft DGN nog een aantal andere projecten, zoals degoedkoopstenotaris.nl, hypotheek24.nl, advocatenoverzicht.nl en bankenoverzicht.nl

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Moet ik mijn huidige zorgverzekering opzeggen als ik een nieuwe zorgverzekering ga afsluiten via ZorgKiezer?

Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit via ZorgKiezer, kun je aanvinken dat je nieuwe zorgverzekeraar je oude verzekering voor je opzegt. Hier hoef je dan zelf niets aan te regelen. In dat geval is het echter slim om de overstap door te geven voor de jaarwisseling (uiterlijk 31 december). Wanneer je nog niet zeker weet welke nieuwe zorgverzekering je wilt voor de jaarwisseling, maar je wel zeker weet dat je niet bij je huidige zorgverzekeraar wilt blijven, kun je je oude zorgverzekering tot en met 31 december zelf opzeggen. Dan kun je vervolgens nog tot 31 januari in het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Hoe werkt de tell a friend actie?

De tell a friend actie is een actie voor alle klanten van ZorgKiezer. Wanneer je als klant van ZorgKiezer een goede vriend of kennis via de tell a friend actie aanraadt om ook over te stappen op een andere zorgverzekering via ZorgKiezer en deze persoon ook daadwerkelijk klant wordt en een verzekering afsluit, krijg jij een mooi cadeau. Je krijgt een cadeaubon ter waarde van €10,- die te besteden is bij bol.com. Wanneer je iemand weet waarvan jij denkt dat die zou moeten besparen op zorgpremie, kun je via de site de gegevens van die persoon en je eigen gegevens, inclusief een boodschap achterlaten. Dan wordt automatisch op basis van de ingevulde gegevens een e-mail verstuurd naar degene die je aanraadt zich ook te verzekeren via ZorgKiezer. In deze mail staat een link die ervoor zorgt dat de kennis of vriend direct kan starten met zorgverzekeringen vergelijken op de website van ZorgKiezer. Uiterlijk eind maart wordt dan bekeken wie van de klanten allemaal zo’n mooie beloning verdient.

Kan ik ook collectiviteitskorting krijgen via ZorgKiezer?

Ja, het is op verschillende manieren mogelijk om collectiviteitskorting te krijgen via ZorgKiezer. Soms kun je collectiviteitskorting op verzekeringen krijgen wanneer je aangesloten bent bij een bepaalde vereniging, instelling of werkgever. Dit kan ook wanneer je je zorgverzekering afsluit via ZorgKiezer. Op deze manier kun je genieten van kortingen die kunnen oplopen tot een maximum van 12%. In deze gevallen geniet je van extra voordeel omdat de doelgroep van de werkgever, instelling of vereniging in groepsverband met meerderen dezelfde verzekering afsluit. Wanneer je echter niet bent aangesloten bij een doelgroep die hiervan kan genieten, kun je via ZorgKiezer collectief alsnog profiteren van kortingen. Via ZorgKiezer kun je ook bij verschillende zorgverzekeraars korting krijgen. Ook deze kortingen kunnen oplopen tot wel 12%. Collectieve kortingen zijn via ZorgKiezer bijvoorbeeld mogelijk bij zorgverzekeringen van Ohra, ONVZ, Menzis, Nationale Nederlanden en Zorg & Zekerheid. Als je gebruik maakt van de ZorgVergelijker op de site krijg je altijd een overzicht met de goedkoopste opties qua zorgverzekering, afgestemd op jouw ingevulde persoonlijke situatie.

Waar moet ik op letten als ik zorgverzekeringen ga vergelijken via Zorgkiezer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het vooral belangrijk dat je het goed afstemt op je eigen persoonlijke situatie. Sluit bijvoorbeeld enkel een tandartsverzekering af als je kosten per jaar vaak hoger uitvallen dan het bedrag aan premie dat je voor een tandartsverzekering zou betalen. Wanneer je vaak weinig zorgkosten hebt kan het ook een optie zijn om te besparen door een hoger vrijwillig eigen risico te nemen of te oriënteren op een budgetpolis. Stem het wel of niet afsluiten van aanvullende verzekeringen goed af op je zorgbehoefte. Als je het kunt missen is het voordeliger om de premie voor een heel jaar te betalen in plaats van maandelijks. Dan valt het jaarbedrag aan premie lager uit. Kijk ook goed op welke kortingen je recht hebt.

Wat kan ik op zorgkiezer nog meer vergelijken naast zorgverzekeringen?

Naast zorgverzekeringen kun je op ZorgKiezer ook tandartsen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten en huisartsen vergelijken. Hierbij kun je bij allen zoeken via je eigen postcode naar de beste zorgverleners in de buurt. Wanneer je bijvoorbeeld ziekenhuizen gaat vergelijken, kun je vergelijken op specialisme of behandeling. Ook kun je een keuze maken gebaseerd op bijvoorbeeld passantentarieven, infectiepercentages, sterftecijfers of wachttijden. Daarnaast kun je zien welke scores ziekenhuizen hebben gekregen op het gebied van kwaliteit, medische zorg en patiëntgerichtheid.

Welke andere grote vergelijkingssites zijn er nog meer naast ZorgKiezer?

Naast ZorgKiezer zijn er nog enkele andere grote vergelijkingssites waar je onafhankelijk zorgverzekeringen kunt vergelijken. Enkele voorbeelden zijn: overstappen.nl, independer.nl, zorgwijzer.nl, pricewise.nl, consumentenbond.nl, hoyhoy.nl en poliswijzer.nl.

Op wat voor manieren kan ik contact opnemen met de klantenservice?

Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice van ZorgKiezer. Allereerst is het team telefonisch bereikbaar via het telefoon nummer: 020 2611600. Ook kan er per e-mail contact opgenomen worden. Wanneer je een e-mail stuurt naar info@zorgkiezer.nl krijg je doorgaans binnen 24 uur een antwoord. Ook is ZorgKiezer te bereiken via social media platforms: facebook.com/ZorgKiezer, twitter.com/ZorgKiezer en youtube.com/user/zorgkiezernl. Wanneer je graag langs wilt komen op de locatie in Amsterdam kan dit van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Op vrijdag kan dit tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Het adres is: keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *