VvAA zorgverzekering 2021

– Wat is de zorgverzekering VvAA?

Zorgverzekering VvAA is een zorgverzekering gericht op zorgprofessionals. De basisverzekering betreft een restitutiepolis met ruime keuze uit zorgaanbieders. Je betaalt de rekening voor zorgkosten eerst zelf en declareert daarna.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

– Ik ben een student, wat is de speciale studenten zorgverzekering VvAA 2021?

De studenten zorgverzekering VvAA is een zorgverzekering speciaal voor (para)medische studenten. Kosten op reis zijn hierbij meeverzekerd en je hebt de keuze uit alle zorgaanbieders. Wanneer je voor de optie ‘zorgeloos’ kiest in combinatie met een eigen risico van €885, dek je je eigen risico af en betaal je geen eigen risico. Iedereen kan deze verzekering afsluiten, maar om recht te hebben op 10% collectieve korting op de basisverzekering of 15% op de aanvullende verzekeringen, dien je lid te zijn van de VvAA.

– Wat gaat er allemaal veranderen bij de VvAA zorgverzekering 2021?

Tussen 17 september en 12 november 2019 wordt officieel bekend gemaakt wat er gaat veranderen bij de VvAA zorgverzekering voor 2021. Landelijk zijn een aantal afspraken gemaakt die ook gevolgen zullen hebben voor de VvAA zorgverzekering. Dit betreft onder andere een stijging in de zorgpremie, halvering van de maximale collectieve korting en een aantal extra dekkingen binnen de basisverzekering.

– Ik ga naar het buitenland, is mijn zorgverzekering van VvAA geldig in het buitenland?

Spoedeisende zorgkosten in het buitenland worden vanuit de basisverzekering vergoed tot aan het Nederlandse gebruikelijke tarief. Vanuit de aanvullende verzekeringen van VvAA kun je recht hebben extra vergoeding. Bij al deze aanvullende verzekeringen geldt volledige aanvulling in landen binnen een EU-/EER- of verdragsland. Bij de aanvullende verzekeringen Optimaal, Top en Excellent krijg je ook volledige aanvulling buiten deze landen. Bij de aanvullende verzekeringen geldt een aanvulling tot twee maal het Nederlandse gebruikelijke tarief in deze landen.

– Welke aanvullende verzekeringen worden aangeboden door VvAA?

Er worden verschillende aanvullende verzekeringen aangeboden door VvAA met 12% collectieve ledenkorting:

 • Start (€9.24): 100% vergoeding fysiotherapie behandelingen tot een maximum van 9 behandelingen per jaar, sportarts behandelingen tot €100 per jaar, algemene geneesmiddelen vergoeding tot €100 per jaar (bij niet-geregistreerde medicijnen) en €75 per jaar vergoeding voor vaccinatie en malaria geneesmiddelen.
 • Plus (€22.31): 100% vergoeding voor fysiotherapie behandelingen tot een maximum van 12 behandelingen per jaar, volledige vergoeding anticonceptie vanaf 21 jaar, vergoeding van orthodontie tot 18 jaar tot een maximum van €750 in het eerste behandeljaar en tot €1500 in de opvolgende behandeljaren.
 • Optimaal (€38.72): 100% vergoeding voor fysiotherapie behandelingen tot een maximum van 35 behandelingen per jaar, maximaal €175 vergoeding voor brillenglazen inclusief montuur of lenzen en €4540 vergoeding per jaar voor geregistreerde medicijnen.
 • Top (€56.76): 100% vergoeding voor alle fysiotherapie behandelingen en maximaal 9 manuele therapie behandelingen, maximaal €350 vergoeding per twee kalenderjaren voor brillenglazen inclusief montuur of lenzen en vergoeding van alternatieve geneeswijzen voor maximaal €1000 per jaar.
 • Excellent (€116.16): 100% vergoeding voor alle fysiotherapie behandelingen en maximaal 18 manuele therapie behandelingen, 100% vergoeding voor niet-geregistreerde medicijnen, 100% vergoeding voor tandartskosten tot maximaal €1600 per jaar en maximaal €500 vergoeding per twee kalenderjaren voor brillenglazen inclusief montuur of lenzen.
 • Student (€10.20): 100% vergoeding voor fysiotherapie behandelingen tot een maximum van 9 behandelingen per jaar. 100% vergoeding voor anticonceptie vanaf 21 jaar en 100% vergoeding voor malaria geneesmiddelen en vaccinatie.

– Is een zorgverzekering bij VvAA altijd de goedkoopste optie, of kan ik beter ook bij andere zorgverzekeraars kijken?

Een zorgverzekering bij VvAA is niet voor iedereen de goedkoopste optie. Het is altijd verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken van meerdere zorgverzekeraars om te zien welke zorgverzekering de goedkoopste optie is, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

– Ik wil mijn zorgpolis van VvAA aanpassen, hoe doe ik dit?

Wanneer je iets wilt aanpassen aan je zorgpolis van VvAA kan dit op verschillende manieren. Wanneer je inlogt in de MijnVvAAzorgverzekering omgeving, kun je wijzigingen zelf doorgeven. Voorbeelden van wijzigingen zijn: aanpassingen doorvoeren in de hoogte van het eigen risico of de dekkingen. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om iemand anders bij te schrijven bij je polis. Wanneer je graag hulp wilt bij aanpassingen in je zorgpolis kun je telefonisch contact opnemen (030 639 64 00). Dan zal een medewerker de wijziging doorvoeren.

– Wij krijgen een baby in 2021, hoe kan ik mijn kind bijschrijven?

Wanneer je een baby krijgt is het verplicht om het kind bij een van de ouders bij te schrijven op de polis. Door middel van het bijschrijven op de polis is het kind totdat hij of zij 18 jaar is gratis meeverzekerd. De dekking betreft kosten uit de basisverzekering en tandartskosten. Wanneer de ouder waarbij het kind wordt bijgeschreven ook een aanvullende verzekering heeft, gelden deze dekkingen ook automatisch voor het kind. Je kunt het kind bijschrijven door in te loggen in de MijnVvAAzorgverzekering omgeving. Ook kun je een verzoek tot bijschrijving van je kind indienen per post. Stuur de schriftelijke aanmelding naar: VvAA Zorgverzekeraar, postbus 8153, 3503 RD Utrecht.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

– Ik heb in 2021 fysiotherapie nodig, welke aanvullende verzekering moet ik afsluiten bij VvAA?

Vanuit de basisverzekering wordt voor personen vanaf 18 jaar fysiotherapie vergoed voor een aantal aandoeningen. Hieronder vallen: urine-incontinentie, COPD, artrose in de heup of knie, etalagebenen en aandoeningen die op de lijst staan voor chronische fysiotherapie. Deze lijst is te vinden op de website van VvAA. Bij de aandoeningen die op deze lijst staan dien je de eerste 20 behandelingen zelf te betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt het vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de overige bovenstaande aandoeningen geldt vergoeding vanaf de eerste behandeling tot aan een maximum aantal behandelingen dat verschilt per aandoening. Ook zijn hiervoor per aandoening een aantal voorwaarden. De specifieke voorwaarden en aantal behandelingen die vergoed worden per aandoening zijn terug te vinden op de website van VvAA. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten met een dekking voor fysiotherapie en oefentherapie. Het maximum aantal behandelingen verschilt per soort aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering kan voordelig zijn indien je geen recht hebt op vergoeding vanuit de basisverzekering of wanneer het voordelig is om dekking te krijgen voor de eerste behandelingen als je de eerste behandelingen anders zelf moet betalen en pas vanaf een bepaald aantal behandelingen een vergoeding krijgt. Hieronder vind je de vergoeding per soort aanvullende verzekering:

 • Start: 100% vergoeding voor maximaal 9 behandelingen per jaar
 • Student: 100% vergoeding voor maximaal 9 behandelingen per jaar
 • Plus: 100% vergoeding voor maximaal 12 behandelingen per jaar (waarvan maximaal 9 in te zetten voor manuele therapie)
 • Optimaal: 100% vergoeding voor maximaal 35 behandelingen per jaar (waarvan maximaal 9 in te zetten voor manuele therapie)
 • Top: 100% van alle behandelingen worden vergoed (maar maximaal 9 behandelingen manuele therapie)
 • Excellent: 100% van alle behandelingen worden vergoed (maar maximaal 12 behandelingen manuele therapie)

– Ik moet vaak naar de tandarts, is een aanvullende tandartsverzekering bij VvAA aan te raden?

Ja, er zijn goede aanvullende tandartsverzekeringen bij VvAA af te sluiten. Er zijn verschillende varianten met verschillende bijbehorende dekkingen. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige aanvullende tandartsverzekeringen alleen afgesloten kunnen worden indien je een bepaalde aanvullende verzekering bij VvAA hebt (je kunt bijvoorbeeld alleen gaan voor de optie Tandplus module D als je de aanvullende verzekering ’top’ kiest). Hieronder vind je de vergoeding per soort tandartsverzekering:

 • Tandplus module A (€11.66): 75% vergoeding voor algemene tandheelkundige zorg tot maximaal €250 per kalenderjaar (inclusief materiaal- en techniekkosten, eigen bijdrage kunstgebit of andere bijzondere situaties waarbij mondzorg nodig is). De ongevallendekking voor tandartskosten bedraagt maximaal €2500 per kalenderjaar (één ongeval per jaar).
 • Tandplus module B (€26.62): 100% vergoeding voor alle tandartskosten die worden gemaakt voor preventieve behandelingen (o.a. gebitsreiniging en periodieke controle). Ook krijg je 75% vergoeding voor alle andere tandartskosten voor algemene tandheelkundige zorg tot maximaal €750 per kalenderjaar (inclusief materiaal- en techniekkosten, eigen bijdrage kunstgebit of andere bijzondere situaties waarbij mondzorg nodig is). De ongevallendekking voor tandartskosten bedraagt maximaal €5000 per kalenderjaar (één ongeval per jaar).
 • Tandplus module C (€34.54): 100% vergoeding voor alle tandartskosten die worden gemaakt voor preventieve behandelingen (o.a. gebitsreiniging en periodieke controle). Ook krijg je 75% vergoeding voor alle andere tandartskosten voor algemene tandheelkundige zorg tot maximaal €1500 per kalenderjaar (inclusief materiaal- en techniekkosten, eigen bijdrage kunstgebit of andere bijzondere situaties waarbij mondzorg nodig is). De ongevallendekking voor tandartskosten bedraagt maximaal €5000 per kalenderjaar (één ongeval per jaar).
 • Tandplus module D (€40.04): 100% vergoeding voor algemene tandheelkundige zorg tot maximaal €1500 per kalenderjaar (inclusief materiaal- en techniekkosten, eigen bijdrage kunstgebit of andere bijzondere situaties waarbij mondzorg nodig is). De ongevallendekking voor tandartskosten bedraagt maximaal €5000 per kalenderjaar (één ongeval per jaar).
 • Tand Preventief: 100% vergoeding voor alle tandartskosten die worden gemaakt voor preventieve behandelingen (o.a. gebitsreiniging en periodieke controle) en ook 100% vergoeding voor alle andere tandartskosten voor algemene tandheelkundige zorg tot een maximum van €2000 per kalenderjaar voor deze andere tandartskosten per kalenderjaar (waarvan in het eerste jaar maximaal €300 vergoeding voor vullingen en €500 voor tandvleesbehandeling). De ongevallendekking voor tandartskosten bedraagt €10000 per kalenderjaar (één ongeval per jaar). Ook krijg je één keer per drie jaar een gratis Philips DiamandClean Smart tandenborstel (t.w.v. €259) en één keer per kwartaal een gratis preventiepakket inclusief opzetborsteltje.

Wanneer je bij VvAA voor de aanvullende verzekering ‘excellent’ kiest, worden tandartskosten al binnen deze aanvullende verzekering vergoed, tot een maximum van €1600 per jaar.

– Ik wil gebruik maken van alternatieve geneeswijzen, wordt dit vergoedt door VvAA?

Het gebruik van alternatieve geneeswijzen wordt door VvAA niet vergoed in de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen bieden hier wel dekking voor. Bij de aanvullende verzekering ‘student’ hoort geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. De vergoedingen bij de andere aanvullende verzekeringen is als volgt:

 • Start: €30 per consult tot een maximum van €400 per kalenderjaar
 • Plus: €30 per consult tot een maximum van €500 per kalenderjaar
 • Optimaal: €65 per consult met een maximum van €750 voor consulten, (lab)onderzoek en geregistreerde geneesmiddelen per kalenderjaar.
 • Top: €65 per consult tot een maximum van €1000 voor consulten, (lab)onderzoek en geregistreerde geneesmiddelen per kalenderjaar.
 • Excellent: €75 per consult tot een maximum van €1500 voor consulten, (lab)onderzoek en geregistreerde geneesmiddelen per kalenderjaar.

– Wat zijn de voordelen van een VvAA zorgverzekering?

De voordelen van een VvAA zorgverzekering zijn onder andere: vrije keuze naar welke zorgverlener of ziekenhuis je wilt gaan, snelle afhandeling van declaraties en extra ledenkorting voor leden van VvAa.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *