United Consumers Zorgverzekering 2021

Wat is de United Consumers zorgverzekering 2021?

United Consumers (UC) zorgverzekering 2021 is een collectieve zorgverzekering. Wat deze verzekering bijzonder maakt ten opzichte van andere collectieve zorgverzekeringen is dat je de verzekering niet alleen via een werkgever kunt afsluiten, maar het als individu ook mogelijk is. United Consumers koopt de verzekeringen groot in, waardoor er korting ontstaat en die korting wordt vervolgens aangeboden aan de klant. De korting spaar je op in je account en kan je laten uitkeren op je bankrekening.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Wat gaat er in 2021 allemaal veranderen op het gebied van zorgverzekeringen?

Er is bepaald dat in 2021 de maximale collectieve korting op de basisverzekering 5% bedraagt. Daarnaast zijn er een aantal uitbreidingen van zaken die in het basispakket worden vergoed. Ook bieden zorgverzekeraars over het algemeen de laatste jaren minder uitgebreide aanvullende verzekeringen aan. Wat de veranderingen gaan betekenen voor de zorgverzekering van UC wordt op 12 november 2019 bekend gemaakt.

Tot welke datum kan ik een United Consumers zorgverzekering afsluiten en mij aanmelden voor 2021?

Op 31 januari 2021 kun je voor het laatst een United Consumers zorgverzekering afsluiten voor het jaar 2021. Let echter wel op dat 31 december 2019 de laatste dag is waarop je je huidige zorgverzekering van 2019 kunt opzeggen of wijzigen.

Ik heb al een zorgverzekering bij VGZ, kan ik toch overstappen naar United Consumers voor extra korting?

Ja, als je al een individuele zorgverzekering bij VGZ hebt kun je het collectiviteitsnummer doorgeven door in te loggen met je DigiD in Mijn VGZ. Vanaf de eerste dag van de volgende maand geldt dan de verzekering via UC.

– Welke andere producten kan ik nog meer afsluiten bij United Consumers?

Naast zorgverzekeringen biedt UC ook voordelig energie aan, autoverzekeringen, mobiele abonnementen en goedkoop tanken:

  • Energie: UC berekent de gemiddelde tarieven voor gas en stroom van de tien grootste energieleveranciers en bied dit tarief vervolgens met 10% korting aan. Daarnaast gelden welkomstbonussen. Het bedrag van de welkomstbonus hangt af van het soort contract (1 jaar vaste energietarieven, 3 jaar vaste energietarieven of 1 jaar variabele energietarieven).
  • Autoverzekering: Bij UC kun je de tarieven vergelijken van verschillende autoverzekeringen en krijg je daar minimaal 5% korting op. Je hebt de keuze uit WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco.
  • Mobiele abonnementen: Bij UC kun je de tarieven vergelijken van verschillende telefoonabonnementen met toestel of sim only en met scherpe kortingen afsluiten.
  • Goedkoop tanken: UC biedt een tankkaart aan om met korting te kunnen tanken bij 600 aangesloten tankstations die allen bemand zijn.

Kan ik ook een cadeau krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering bij United Consumers?

Nee, je kunt helaas geen cadeau meer krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering bij United Consumers. Vanaf 2008 tot en met 2017 was dit bij UC wel mogelijk. Toen was het mogelijk om de korting van één of twee jaar waar je recht op hebt bij het afsluiten van een zorgverzekering van UC in te ruilen voor een cadeau. Dit was voor veel mensen een betere keuze, omdat de waarde van het cadeau hoger lag dan het bedrag van de korting waartegen je het kon inruilen. Ieder jaar kon je kiezen uit diverse cadeaus. Niet alleen nieuwe verzekerden hadden de kans om te profiteren van deze actie, maar ook reeds bestaande klanten. Het idee hierachter was dat het voor klanten fijn is om te kiezen voor een eigen voorkeur tussen een cadeau of geldbedrag. Vanaf 2018 is het niet meer mogelijk de korting in te ruilen voor een cadeau, omdat dit bij de komst van strengere wet- en regelgeving door de overheid verboden is. United Consumers is op zoek naar een alternatief voor deze cadeau actie en hoopt in de toekomst andere acties te organiseren voor nieuwe en bestaande klanten die wel in overeenstemming zijn met de wet.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Welke aanvullende verzekeringen kan ik afsluiten bij United Consumers?

Het aanbod van aanvullende verzekeringen verloopt bij UnitedConsumers in samenwerking met VGZ en Bewuzt. Welke aanvullende verzekering het best bij je past ligt aan de verwachte kosten die je in 2021 zal maken. De opties zijn:

  • Aanvullende verzekeringen Bewuzt: Bewuzt Tand Goed, Bewuzt Tand Beter, Bewuzt Fysio Goed, Bewuzt Fysio Beter, Bewuzt Alternatief Goed, Bewuzt Alternatief Beter, Bewuzt Buitenland Goed, Bewuzt Buitenland Beter.
  • Aanvullende verzekeringen VGZ: VGZ Aanvullend Goed, VGZ Aanvullend Beter, VGZ Aanvullend Best, VGZ Tand Goed, VGZ Tand Beter, VGZ Tand Best.
  • Alles-in-1-pakketten VGZ: VGZ Jong Basis, VGZ Jong Uitgebreid, VGZ Single/Duo Basis, VGZ Single/Duo Uitgebreid, VGZ Gezin Basis, VGZ Gezin Uitgebreid, VGZ Vitaal Basis, VGZ Vitaal Uitgebreid.

Ik ben zwanger of wil zwanger worden in 2021, welke zorgverzekering kan ik het beste afsluiten bij United Consumers?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan het goed zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden. De aanvullende verzekering VGZ Aanvullend Best biedt volledige vergoeding voor bevalling en kraamzorg. Vanuit de basisverzekering worden ook een aantal dingen vergoed, maar lang niet alles.

Ik ben een student, welk pakket kan ik het beste afnemen en krijg ik nog extra korting bovenop de standaard korting?

Veel zorgverzekeraars hebben in hun aanbod een aparte zorgverzekering die speciaal voor studenten is samengesteld: een studentenzorgverzekering. Deze zijn vaak een stuk voordeliger dan de reguliere zorgverzekeringen. United Consumers biedt geen speciale zorgverzekering aan voor studenten. Binnen het aanbod van United Consumers bestaat echter ook een nog voordeligere zorgverzekering die daarmee ook zeer geschikt is voor studenten. Dit is geschikt wanneer je geringe zorg nodig hebt. Het betreft de budgetpolis van Bewuzt. Bewuzt is een label van VGZ. United Consumers werkt samen met Bewuzt. Meestal heb je als student recht op volledige zorgtoeslag. In dat geval betaal je voor de budgetpolis zelf maar een paar euro bij.
In het geval dat je als student naast de basisverzekering tegen laag tarief toch nog een of meerdere aanvullende verzekeringen wilt afsluiten, kan dat via aparte pakketten. Ook deze hebben lage tarieven. Het is mogelijk om deze aanvullende verzekeringen bij Bewuzt af te sluiten maar ook bij VGZ. Bij VGZ heb je bijvoorbeeld twee aantrekkelijke alles-in-1 pakketten die zeer goed afgestemd zijn op studenten: VGZ Jong Basis en VGZ Jong Uitgebreid. Bij VGZ Jong Basis betaal je €12.79 per maand en bij VGZ Jong Uitgebreid betaal je €28.50 per maand. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat je kiest ben je tot aan een maximum bedrag verzekerd voor bijvoorbeeld tandartskosten, beweegzorg zoals fysiotherapie, anticonceptie en budget preventie waaronder bijvoorbeeld vaccinaties vallen.
Wanneer je als student een tijdje in het buitenland gaat studeren of stagelopen, kan het aantrekkelijk zijn om je eens te oriënteren op de voordelen van een aanvullende verzekering. Tegen zeer lage prijs zorg je er zo voor dat je in het buitenland niet voor verassingen komt te staan wanneer je bijvoorbeeld spoedeisende zorg nodig hebt en de tarieven in het land waar je verblijft hoger blijken te liggen dan de Nederlandse tarieven voor dezelfde zorg.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van United Consumers?

Je kunt in contact komen met de klantenservice van United Consumers per telefoon of per e-mail. Telefonisch is de klantenservice bereikbaar van maandag tot en met zaterdag. Op de dagen maandag tot en met vrijdag kun je bellen tussen 8.00 uur en 21.00 uur. Op zaterdag zijn zij bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Het telefoonnummer is 040 235 05 60. Wanneer je belt wordt je zeer snel geholpen. Je bent direct aan de beurt. Je krijgt een goed opgeleide klantenservice medewerker aan de telefoon die je alles kan vertellen over het betreffende product.
Ook kun je ervoor kiezen om je vraag per e-mail te stellen. E-mails worden binnen één werkdag beantwoord. Het e-mailadres verschilt per product (algemeen: info@unitedonsumers.com; tanken: tanken@unitedconsumers.com; energie: energie@unitedconsumers.com; zorgverzekering: zorg@unitedconsumers.com; autoverzekering: auto@unitedconsumers.com; mobiele abonnementen: mobiel@unitedconsumers.com.

Ik wil mijn zorgverzekering opzeggen, hoe doe ik dit het snelst?

In Nederland is het verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Wanneer je de zorgverzekering bij UnitedConsumers wilt opzeggen, dien je dus wel een andere zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je dit voor 31 december 2019 doet, zegt de nieuwe verzekeraar de verzekering bij United Consumers voor je op. Dit is het snelst. Het minder snelle alternatief is via een opzegbrief.

Welke alternatieven van goedkope zorgverzekeringen zijn er nog meer? Hoe kan ik het beste geld besparen op mijn zorgpremie?

Geld besparen op je zorgpremie start met het het aanbod van zorgverzekeringen vergelijken en helder krijgen welke zaken je verzekerd wilt hebben en welke dekkingen voor jou overbodig zijn. Enkele andere manieren om te besparen zijn het verhogen van het eigen risico, zorgtoeslag aanvragen wanneer mogelijk en waken voor dubbele verzekering (bijvoorbeeld voor kosten op reis). Of deze besparingen op de premie voordelig voor je uitpakken ligt echter sterk aan de zorgkosten die je maakt in het betreffende premiejaar. Naast de zorgverzekering van UC zijn goede alternatieven voor goedkope zorgverzekeringen: Promovendum, Zilveren Kruis ZieZo en Besured.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *