Promovendum zorgverzekering

Wat is Promovendum en is de zorgverzekering alleen beschikbaar voor studenten?
Bij Promovendum kunt u terecht voor het afsluiten van zorgverzekeringen en schadeverzekeringen. De schadeverzekeringen kunnen enkel afgesloten worden door hoger opgeleiden. Deze keuze maakt Promovendum vanwege de statistieken waaruit blijkt dat hoger opgeleiden gemiddeld minder schade maken. In ruil hiervoor biedt Promovendum hen scherpe tarieven met aantrekkelijke bijbehorende voorwaarden. De zorgverzekeringen biedt Promovendum echter aan voor iedereen. Promovendum biedt een reguliere zorgverzekering en een speciale studentenzorgverzekering. De zorgverzekering is bij Promovendum dus niet alleen beschikbaar voor studenten.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Welke veranderingen ten opzichte van 2019 zijn er bij de Promovendum zorgverzekering 2021?
Het eigen risico zal niet veranderen. Dit blijft wettelijk €385 waarbij vrijwillig verhogen een optie blijft. Ook blijft gelden dat een bezoek aan de huisarts niet in rekening wordt gebracht via het eigen risico. De collectieve kortingen op de zorgverzekering worden echter beëindigd. Er is vastgesteld dat in 2021 slechts nog maximaal 5% korting op de basisverzekering mag worden gegeven. Daarnaast is bepaald dat het basispakket in 2021 mag worden uitgebreid met de volgende mogelijke vergoedingen: logeervergoeding (€75 per nacht) bij aaneengesloten behandeling zonder opname, zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten en daarnaast komt er ruimte voor nieuwe behandelingen en medicijnen, mits deze zijn goedgekeurd door Zorginstituut Nederland. Daarnaast is er een trend te zien die zich ook in 2021 zal voortzetten waarbij zorgverzekeraars minder uitgebreide aanvullende verzekeringen aanbieden. Wat deze veranderingen in detail gaan inhouden voor de zorgverzekering van Promovendum zal later in 2019 bekend worden gemaakt.

Wat is de Promovendum zorgzoeker en hoe werkt dit precies?
De Promovendum zorgzoeker is een zoekmachine waarmee u snel de zorgverleners in uw buurt kunt vinden die een contract hebben met Promovendum. Door uit een van deze zorgverleners te kiezen bent u zeker van kwaliteit, veiligheid en de hoogst mogelijke vergoeding. U zoekt eerst op zorgsoort (bijvoorbeeld tandarts), vult dan uw postcode of plaatsnaam in en klikt op ‘zoeken’. Ook kunt u invullen dat u binnen een straal van een bepaald aantal kilometers wilt zoeken (‘gewenste straal’). De zorgzoeker toont vervolgens voor u een lijst met gecontracteerde zorgverleners die geschikt voor u zouden kunnen zijn.

Welke aanvullende verzekeringen biedt Promovendum allemaal aan en wat vergoeden deze verzekeringen?
Promovendum biedt drie verschillende aparte aanvullende tandartsverzekeringen. Deze aanvullende verzekeringen heten ‘primair’, ‘royaal’ en ‘optimaal’. Daarnaast kent Promovendum 4 verschillende pakketten van aanvullende verzekeringen: ‘primair’, ‘royaal’, ‘ideaal’ en ‘excellent’. De tarieven en gedekte kosten verschillen per pakket. Raadpleeg hiervoor het dekkingsoverzicht (www.promovendum.nl/zorgverzekering/dekking).

Hoe kan ik mijn rekening declareren bij Promovendum?
Rekeningen van zorgkosten in Nederland kunnen zowel online als per post worden ingediend. Voor rekeningen van zorgkosten in het buitenland is dit enkel per post mogelijk. Voor een declaratie per post download u via de website een declaratieformulier (www.promovendum.nl/zorgverzekering-declaratie). Vul het formulier in aan de hand van de rekening en stuur het ingevulde formulier vervolgens samen met de originele rekening op naar: postbus 148, 8200 AC Lelystad, t.a.v. Promovendum Zorgservices. Indien u uw rekening (van zorgkosten gemaakt in Nederland) graag snel online wilt declareren, logt u in op Mijn Promovendum. Klik vervolgens op ‘declaratie indienen’ en ga voor optie ‘binnenland’. Vul de gegevens in zoals gevraagd en upload een duidelijke foto of scan van uw rekening. Klik op ‘declaratie indienen’ en uw declaratieverzoek is verzonden.

Is mijn zorgverzekering ook geldig in het buitenland?
Vanuit de basisverzekering wordt acute zorg in het buitenland vergoed, tot maximaal het bedrag dat dezelfde zorg in Nederland gekost zou hebben. Indien de kosten in het buitenland hoger liggen betaalt u zelf het verschil. Deze kosten kunnen wel worden vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft. Ook is het mogelijk een reisverzekering af te sluiten met vergoeding van geneeskundige kosten. Neem contact op met de Alarmcentrale van Promovendum. Bel 0031 (0)78 648 (24/7 bereikbaar). Neem ook contact op bij voorzienbare zorg in het buitenland of een meerdaagse opname voor persoonlijk advies over behandelingen en tarieven in het buitenland.

Ik heb een bril nodig, worden de kosten van mijn bril ook betaald door Promovendum en wat is de maximale brilvergoeding?
Of de kosten van een bril of contactlenzen worden vergoed hangt af van de mate waarin u aanvullend bent verzekerd. Vanuit de aanvullende verzekering ‘primair’ en de aanvullende verzekering ‘royaal’ geldt geen vergoeding voor brillen of contactlenzen. Bij de aanvullende verzekering ‘ideaal’ heeft u recht op vergoeding van €100 per 2 kalenderjaren. Bij de aanvullende verzekering ‘excellent’ is de vergoeding €230 per 2 kalenderjaren. Ook kunt u profiteren van kortingsregelingen bij Specsavers, Eye Wish, OMC HanzeKliniek en Eyescan als u verzekerd bent bij Promovendum.

Van welk bedrijf is Promovendum onderdeel en onder welk bedrijf valt de zorgverzekering?
Promovendum is onderdeel van VGZ. De financiële risicodrager van Promovendum is iptiQ (www.promovendum.nl/zorgverzekering/vragen/algemeen/wie-is-iptiq). Zij controleren ook de handhaving en de correcte uitvoering van de polisvoorwaarden.

Hoe kan ik in contact komen met de klantenservice van Promovendum?
Promovendum beschikt over verscheidene mogelijkheden voor klanten om in contact te komen met de klantenservice. Er kan vrijblijvend contact opgenomen worden voor vragen of informatie. Voor dringende zaken kan 24 uur per dag contact opgenomen worden. Wilt u Promovendum graag telefonisch bereiken, dan is het belangrijk om te weten er verschillende directe telefoonnummers zijn voor verschillende doeleinden.

Heeft u een algemene vraag over uw verzekering? Bel dan van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 20.30 uur het volgende nummer: 078 648 13 00. Het serviceteam staat voor u klaar. Voor vragen of hulp met betrekking tot het afsluiten van een nieuwe verzekering of het overstappen van verzekering belt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 20.30 uur met het nummer: 078 648 13 13. Voor het melden van niet-spoedeisende schade belt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 20.30 uur het nummer: 078 648 13 18. (Bij ruitschade of autoschade is het mogelijk snel en voordelig geholpen te worden door middel van de Schade Alarm Service van Promovendum. Dit houdt in dat u hulp krijgt van een kwaliteits-schadeherstelbedrijf dat samenwerkt met Promovendum). Voor vragen over zorgdeclaraties en het eigen risico kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 20.30 uur bellen met het nummer: 078 648 13 10. (Log in op Mijn Promovendum voor het indienen en bekijken van uw zorgdeclaraties). Bel met het team voor pechhulp in het geval van autopech in zowel binnenland als buitenland. U kunt hiervoor van maandag t/m vrijdag 24 uur per dag bellen met het nummer: 078 632 75 79. Na melding van de autopech is het team van Promovendum vaak al binnen 30 minuten op uw locatie. Bij spoedeisende schade en directe behoefte aan hulp kunt u bellen met de alarmcentrale schade. Deze centrale is iedere dag 24 uur bereikbaar op het nummer: 078 648 13 23. Indien u in het buitenland bent en onverwachts één of meerdere dagen in het ziekenhuis dient te verblijven, neem dan contact op met de alarmcentrale zorg. Zij staan iedere dag van de week 24 uur voor u klaar om uw oproep te beantwoorden of u direct terug te bellen als u belt naar het nummer: 078 648 13 20. Voor het aanvragen van kraamzorg of het stellen van al uw vragen omtrent kraamzorg, neem contact op via het nummer: 078 648 13 11. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Ook is de klantenservice van Promovendum bereikbaar per mail. Stuur een bericht via www.promovendum.nl/contact. Andere opties zijn het stellen van uw vragen aan de medewerkers van de chat van Promovendum. Kijk voordat u contact opneemt na of uw antwoord snel gevonden kan worden via onze pagina met veelgestelde vragen en daarbij behorende antwoorden (www.promovendum.nl/veelgestelde-vragen). Promovendum is ook bereikbaar per post. Stuur uw brief naar postbus 362, 3300 AJ Dordrecht, t.a.v. Promovendum klantenservice. Ook zijn wij te benaderen via Twitter (www.twitter.com/promovendum).

Wordt chiropractie ook vergoed door mijn ziektekostenverzekering bij Promovendum?
Het antwoord op de vraag of chiropractie wordt gedekt door uw verzekering hangt af van uw aanvullende verzekering. Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en hiervoor is een aanvullende verzekering vereist. Indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent, wordt de zorg vergoed door Promovendum indien uw chiropractor wordt genoemd in de zorgzoeker van Promovendum.

Ik moet naar de huisarts of huisartsenpost in het weekend, krijg ik de kosten volledig terug of moet ik een deel zelf betalen?
Een consult bij de huisarts of huisartsenpost wordt volledig vergoed. U hoeft dus niet een deel zelf te betalen. Het eigen risico is ook bij de huisartsenpost niet van toepassing.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Welke andere verzekeringen kan ik nog meer afsluiten bij Promovendum? En krijg ik dan ook pakketkorting?
Naast de zorgverzekering en studentenzorgverzekering zijn er verscheidene andere verzekeringen die u kunt afsluiten bij Promovendum. Tot de mogelijkheden behoren een autoverzekering, een reisverzekering, een annuleringsverzekering, een verzekering voor pechhulp, een woonhuisverzekering, een inboedelverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Bij al deze verzekeringen kunt u genieten van kwaliteit tegen lage premies. Ga naar www.promovendum.nl/verzekeringen voor meer informatie over het aanbod. Ook is er pakketkorting van maar liefst 5% mogelijk indien u vijf of meer verzekeringen bij Promovendum afsluit. Alle mogelijke verzekeringen tellen mee voor het aantal van vijf, maar de 5% korting geldt niet voor de (studenten)zorgverzekering en verzekering voor pechhulp. Deze tarieven zijn al zeer scherp. De eventuele overstap vanuit uw huidige verzekeraar wordt geregeld door Promovendum.

Kan ik het eigen risico ook gespreid betalen?
Gespreid betalen van het eigen risico en/of de eigen bijdrage is mogelijk indien u het bedrag niet in één keer kunt betalen. Neem dan contact op om de mogelijkheden van een betalingsregeling te bespreken. Er zal samen met u worden gezocht naar een geschikt termijnbedrag en betalingstermijn, volledig afgestemd op uw situatie. Neem contact op per e-mail of bel naar 078 648 13 70.

Ik heb in 2021 fysiotherapie nodig, welke ziektekostenverzekering kan ik het beste afsluiten bij Promovendum?
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Promovendum biedt 4 verschillende pakketten voor aanvullende verzekering. De vergoeding verschilt per pakket. Echter is de vergoeding ook afhankelijk van de soort fysiotherapie waar u gebruik van maakt. Het verschilt naarmate u een reguliere behandeling (kijk op: www.promovendum.nl/zorgverzekering/vragen/therapie/fysiovergoeding-2019-welke-vergoeding-krijg-ik-voor-reguliere-fysiotherapie) geniet of een behandeling heeft met een chronische indicatie (kijk op: promovendum.nl/zorgverzekering/vragen/therapie/hoe-zit-het-met-de-vergoeding-voor-chronische-fysiotherapie). Ook is er een aparte vergoeding voor kindfysiotherapie (kijk op: https://www.promovendum.nl/zorgverzekering/vragen/therapie/wat-de-vergoeding-voor-kinderfysiotherapie). Raadpleeg de zorgzoeker om te controleren of de betreffende fysiotherapeut een contract heeft met Promovendum. Alleen in het geval van een contract wordt de behandeling volledig vergoed.

Hoe werkt de korting bij basic fit en andere sportscholen als ik klant ben bij Promovendum?
Indien u zich aanmeldt bij een sportschool in Nederland betaalt u geen inschrijfkosten als u klant bent bij Promovendum. Wanneer u zich heeft aangemeld bij de sportschool kunt u eenvoudig via Mijn Promovendum het inschrijfbewijs uploaden en krijgt u het geld tot een maximum bedrag van €25 teruggestort op uw rekening. Dit geldt voor iedere sportschool in Nederland maar is enkel voor u van toepassing indien u een aanvullende verzekering bij Promovendum heeft.

Krijg ik ook korting als ik een jaarbetaling doe en zo heel het jaar vooruit betaal?
Nee, u krijgt geen korting indien u voor een jaarpremie kiest. U kunt uw voorkeur voor een maandelijkse of jaarlijkse premie doorgeven bij het aanvraagformulier of tussentijds wijzigen per e-mail of telefonisch contact (078 648 13 00). U kunt ervoor kiezen in januari de jaarpremie automatisch af te laten schrijven of door te geven dat u de voorkeur heeft om het zelf in december al over te maken. Bij alle genoemde mogelijkheden blijft de premie gelijk.

Ik ben zwanger of wil zwanger worden in 2021, heeft Promovendum een speciale ziektekostenverzekering voor zwangere vrouwen?
Bij Promovendum bestaat de mogelijkheid om aanvullend verzekerd te zijn voor kosten omtrent zwangerschap. Deze kosten vallen dan binnen de vier pakketten voor aanvullende verzekering. Er is geen speciale aparte aanvullende verzekering voor zwangerschap.

Let goed op dat u slechts ieder jaar per 1 januari kunt overstappen van verzekering zodat u kunt genieten van ruimere vergoedingen omtrent zwangerschap!

Vanuit de basisverzekering worden de volgende kosten vergoed: bevalling in het ziekenhuis met medische oorzaak, bevalling in het ziekenhuis zonder medische oorzaak (maximaal €215 vergoed), bevalling thuis, kraamzorg ziekenhuis, kraamzorg thuis en geboortecentrum (maximaal 10 dagen eigen bijdrage €4,40 per uur).

Bij de aanvullende verzekeringen ‘primair’ en ‘royaal’ worden geen overige kosten vergoed. Bij de aanvullende verzekering ‘ideaal’ wordt 50% vergoed van de eigen bijdrage bij poliklinische bevalling (niet medisch), 100% van het kraampakket, 100% van de eigen bijdrage kraamzorg, 12 uur kraamzorg na adoptie, 12 uur kraamzorg na couveuseopname en 12 uur uitgestelde kraamzorg. Bij de aanvullende verzekering ‘excellent’ wordt 100% vergoed van de eigen bijdrage bij poliklinische bevalling (niet medisch), 100% van het kraampakket, 100% van de eigen bijdrage kraamzorg, 12 uur kraamzorg na adoptie, 12 uur kraamzorg na couveuseopname en 12 uur uitgestelde kraamzorg.

Ik heb een baby gekregen, hoe kan ik mijn kind aanmelden bij Promovendum?
U dient uw pasgeboren kind binnen vier maanden na de geboorte aan te melden bij Promovendum zodat hij of zij kan worden bijgeschreven bij uw zorgverzekering. De aanmelding kan telefonisch (078 648 13 30) of per e-mail. Hierbij vragen wij u om de volgende gegevens: voorletters en achternaam, roepnaam, geboortedatum, geslacht en burgerservicenummer (BSN).

Indien u uw adoptiekind wilt bijschrijven bij uw zorgverzekering dient u binnen vier maanden na de toewijzing de aanmelding te hebben voldaan. Hierbij vragen wij u ook om de voorletters en achternaam, roepnaam, geboortedatum, geslacht en burgerservicenummer (BSN) van het kind. Wij hebben daarnaast een tweetal aanvullende documenten nodig. Dit betreft een kopie van het bewijs van uw datum van toewijzing en een kopie van uw beginselverklaring. U kunt deze gevraagde gegevens doorgeven via ons formulier voor een wijziging in de gezinssituatie (www.promovendum.nl/wijziging-gezinssituatie) of per post (Postbus 362, 3300 AR te Dordrecht, t.a.v. Promovendum).

Ik ben 18 jaar geworden, kan ik het hele jaar door klant worden of alleen eind December?
Als je 18 jaar bent geworden kun je het gehele jaar klant worden. Het is de bedoeling dat je nieuwe eigen zorgverzekering ingaat op de 1e dag van de maand na de maand dat jij 18 jaar bent geworden. Dit betekent dat wanneer je verjaardag op 7 september is, de verzekering op 1 oktober in hoort te gaan. Je hoeft echter niet te wachten tot je jarig bent geweest om de verzekering af te sluiten. Je kunt ook al eerder contact opnemen met Promovendum. Wij zullen de ingangsdatum op de juiste manier voor je verwerken. Een voordelige zorgverzekering voor jouw situatie is de studentenverzekering. Bereken vrijblijvend je premie op: www.promovendum.nl/studentenzorgverzekering/premie.

Ik wil graag stoppen met roken, kan Promovendum mij hierbij helpen?
Stoppen met roken kan begeleid worden via de huisarts. Korte behandelingen gericht op gedragsverandering worden vergoed vanuit de basisverzekering. Promovendum vergoed vanuit de basisverzekering ondersteuning bij het stoppen met roken mits deze ondersteuning is gebaseerd op de ‘Zorgmodule Stoppen met Roken’. Hierbij wordt wel eerst uw eigen risico aangesproken. Deze behandeling is zowel individueel als in groepsverband te volgen bij de huisarts. Bij de behandeling hoort ook een vergoeding voor medicijnen die het stoppen met roken kunnen ondersteunen. Bestel deze bij een apotheek welke een contract heeft met Promovendum (zoek deze in de Zorgzoeker). Voor volledige dekking vanuit de Promovendum basisverzekering is het belangrijk dat uw huisarts ook gecontracteerd is. Indien dit niet het geval is bestaat de kans dat u een deel van de kosten niet vergoed krijgt. Uw huisarts kan u meer vertellen over de inhoud en kosten van het stoppen-met-roken programma.

Ik lees overal dat Promovendum is voor hoge opgeleiden, wanneer ben ik hoogopgeleid?
Onder hoogopgeleid wordt door Promovendum verstaan: een afgeronde HBO-, WO-, Havo of VWO-opleiding.

Ik heb mbo gestudeerd of ben lager opgeleid, kan ik geen klant worden bij Promovendum?
In het geval u lager bent opgeleid of mbo hebt gestudeerd kunt u klant worden bij Promovendum voor een zorgverzekering. Het is echter niet mogelijk om een schadeverzekering af te sluiten bij Promovendum in dit geval. Hieronder vallen de inboedelverzekering, autoverzekering, woonhuisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, doorlopende reis- en annuleringsverzekering, pechhulpverzekering en rechtsbijstandverzekering.

Welke aanvullende tandartsverzekeringen kan ik afsluiten bij Promovendum?
Promovendum kent drie verschillende aanvullende tandartsverzekeringen die u kunt afsluiten. U kunt dan terecht bij iedere tandarts, mondhygiënist, paradontoloog en endodontoloog in Nederland. De aanvullende tandartsverzekering is jaarlijks te wijzigen. Bij de eerste mogelijkheid, aanvullende tandartsverzekering ‘primair’ is het te declareren bedrag per jaar gelijk aan maximaal €250. Bij de tweede optie, aanvullende tandartsverzekering ‘royaal’ bedraagt het maximaal te declareren bedrag per jaar €500. Bij de derde en laatste mogelijkheid, aanvullende tandartsverzekering ‘optimaal’, is het maximaal te declareren bedrag per jaar €850. Hierbij is het belangrijk om te weten dat van de eerste €0 tot €500 euro 100% wordt vergoed en vanaf €500 nog 70% van de gemaakte kosten wordt vergoed.

Kan ik ook collectiviteitskorting krijgen bij Promovendum?
Iedereen ontvangt automatisch collectiviteitskorting bij Promovendum. Dit is al standaard doorverwerkt in de basisverzekering, welke een collectieve verzekering betreft en waarvoor aansluiting bij bepaalde werkgevers, clubs, bonden of organisaties dus niet vereist is.

Ik ben mijn zorgpas kwijt, hoe krijg ik een nieuwe zorgpas van Promovendum?
Indien u uw zorgpas verloren bent kunt u contact opnemen met de klantenservice van Promovendum per e-mail of telefoon (078 648 13 00). U krijgt dan direct een nieuwe zorgpas (Quality Care Card) toegestuurd.

Kan ik de zorgverzekering van Promovendum ook afsluiten via sites als Independer en de Consumentenbond?
Nee, het is niet mogelijk om de zorgverzekering van Promovendum af te sluiten elders dan via de website van Promovendum. Dit is omdat Promovendum haar klanten graag wil blijven verzekeren tegen lage premies.

Zorgverzekering Vergelijken 2021 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *